Combineer je reis met vrijwilligerswerk in noordwest Tanzania.
Choose language
nl us

Vrijwilligerswerk

VRIJWILLIGERSWERK

Als jij de gedachte hebt om dé reis van je leven te maken en daarnaast jezelf nuttig wil maken in een heel andere cultuur dan de jouwe! Dan kan dit door je reis te combineren met vrijwilligerswerk. Nuacas heeft een geweldig aanbod voor jou.

NUACAS verbindt vrijwilligers die in Tanzania graag hun steentje willen bijdragen aan  Tanzaniaanse projecten waar ze de hulp van westerse mensen goed kunnen gebruiken.. NUACAS is een kleinschalige organisatie. Alle projecten waar wij mee samenwerken, worden door ons persoonlijk bezocht. Daarnaast bieden wij zelf de begeleiding ter plaatse. NUACAS vindt het belangrijk dat  zowel de vrijwilliger als de mensen van de projecten zich prettig en veilig voelen.

Alle projecten bevinden zich in de dorpen rond het Victoriameer in Noord-west Tanzania. Het vrijwilligerswerk is gericht op het ontmoeten van de lokale bevolking, samenwerken en het uitwisselen van kennis. Hier zijn een aantal voorbeelden van projecten:

Faraja Nyatukala playground Sengerema

Samen met de medewerkers van de speeltuin zorg je ervoor dat kinderen veilig kunnen spelen. Kinderen in Tanzania hebben nog niet geleerd om te spelen en jou doel is om ze bekend te maken met de verschillende speeltoestellen en ze samen te laten spelen.

In de weekenden en de vakanties worden workshops gegeven om meer kinderen de kans te geven om te spelen. Bij workshops moet je denken aan het maken van vliegers met daarna een vliegercompetitie, een sport en spelmiddag, speelgoed maken van kroonkurken etc. Jou inbreng voor meer workshops is altijd van harte welkom.

Daycare centres

In het dorp zijn diverse Day care centres waar kinderen van 4 tot 7 jaar worden voorbereid op de lagere school. Ze leren er het alfabet en cijfers. Als vrijwilliger zet jij je in om de kinderen van de kleuterschool een basis kennis Engels bij te brengen. Op een speelse manier kun jij impact maken door de beginselen van de Engelse taal te leren aan de kinderen. Daarnaast is er ook voldoende tijd om samen met de kinderen te spelen. 

Health centre

In een health centre komen mensen om zich te laten testen op diverse ziektes. Als er na de uitslag medicatie per infuus noodzakelijk is, kan dat ook worden toegediend in het Health Centre. Daarvoor zijn een paar kamers beschikbaar. Als vrijwilliger loop je mee in het Health Centre in het dorp. Je helpt mee met het ontvangen van patiënten, het doen van testen in het laboratorium, toedienen van medicatie en het begeleiden van patiënten die zijn opgenomen. De ondersteuning aan het team en de toegang tot jouw kennis is een verrijking van het bestaande team. (medische kennis is hiervoor vereist)

E-labs

E-labs is de laboratorium school in het dorp. Het is een tweejarige opleiding. Als vrijwilliger op de laboratorium school geef je de studenten Engelse les. Daarnaast kun je ook meedoen in het geven van lessen in ondernemerschap. (minimaal 3 maanden)

Greenhouse project

In Misungwi staan twee 'greenhouses' op een groot terrein vlakbij het Victoriameer. Samen met de medewerkers van de greenhouses help jij als vrijwilliger mee met de dagelijkse zorg rond zaaien, planten, wieden en oogsten van de producten in en rond de greenhouse. Daarnaast zijn er ook geiten en een koe die verzorgt dienen te worden en waarbij jij de medewerkers kan ondersteunen.

Naast deze projecten zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Neem contact met ons op dan plannen wij samen met jou je droomreis!

Kosten

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je bij NUACAS in een eigen of een gedeelde kamer naar keuze. De kamers hebben een eigen douche en toilet. En voor de maaltijden wordt gezorgd. Tegen een geringe vergoeding kan de was voor je worden gedaan. En er is WIFI aanwezig. Er is altijd Nederlandse begeleiding aanwezig, waar je terecht kunt voor vragen. Het vrijwilligerswerk is gratis, hiervoor hoef jij niks bij te dragen. Maar er zijn wel kosten verbonden aan jou verblijf en voor de begeleiding. Voor één week bedraagt dit €300,- pp voor een eigen kamer en €250,- pp voor een gedeelde kamer.  Mocht je langer dan een maand blijven is korting mogelijk.

Kortom, karibu sana Sengerema!

Meer weten? Neem contact met ons op!

VRIJWILLIGERSWERK EN MEER ...

Combineer je reis met vrijwilligerswerk in noordwest Tanzania.
Actief bezig zijn in een Tanzaniaans dorp
Ontdek het plattelandsleven bij het Victoria meer!

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief