Choose language
nl us

Self-drive West Tanzania

Prachtige reis routes om zelf te rijden…

Met je eigen handen aan het stuur door een van de mooiste gebieden van Tanzania rijden.

Het is een droom die voor sommigen van ons kan uitkomen….

Het is ook een unieke belevening waar je zelf de regie over hebt. Je bent dus ook zelf verantwoordelijk. En dat is precies wat het leuk maakt om dit te doen en waarom Nuacas met je mee kan denken om dit op een interessante manier doen. Of het nou gaat om de soort auto die je nodig hebt of wat een plaats te bieden heeft, het is door Nuacas al verkend en bekend. Nuacas is dus voorwaarde scheppend. We bieden als het ware “een kapstok waar jij je eigen reis aan kunt ophangen”. Het geeft jou alle mogelijkheden om er een prachtige reis van te maken waar je je eigen invulling aan kan geven. Een gedetailleerde reisbeschrijving volgt na kennis making in Nederland of Tanzania.

 

Over zelf rijden in Tanzania

Nuacas neemt het selfdrive concept op in haar pakket omdat wij het 1 van de leukste dingen vinden die je kan doen in het grote Tanzania. Daarnaast hebben vanaf nu een goede landcruiser met de juiste voorwaarden. Over veel zaken zijn door ons natuurlijk nagedacht en uitgewerkt. Nuacas heeft dus routes uitgezet in Tanzania met  mooie en  interessante cultuur en natuur.

Laat ons daarom als teaser de reis beschrijving van West Tanzania aan je voorstellen.

Traditioneel beginnen de meeste websites over de The great migration. Je komt dan dus voor de dieren en niet voor de mensen. Wij zien liever een goede mix van beide. Bij een selfdrive krijg je het exclusieve gevoel die je “nooit had willen missen”.

Onze route gaat ook naar een natuur park. Maar ook naar het Tanganyika meer en het mooie stadje Katubuka (Kigoma). Een mooie route om de Tanzanianen en het land te leren kennen op een manier die vooral niet toeristisch is. Het is een selfdrive route met diversiteit en mooie landschappen.

 

Voorbeeld reis

Dag 1: internationale vlucht

Jij (of jullie) vertrekken vanuit Amsterdam naar Dar es Salaam. Met KLM betreft het een dag vlucht en kom je eind van de avond aan in Dar es Salaam. Hier overnacht je in een rustig hotel vlakbij het vliegveld. Met de taxi is dat ongeveer 5 minuten rijden. Sta erop dat je een kamer met airco krijgt want is warm en vochtig voor een groot deel van jaar. Verder niet te veel grappen uithalen en ga slapen als je kunt

Dag 2: binnenlandse vlucht

’s Ochtends vroeg vertrek je met de binnenlandse vlucht naar Mwanza, aan het Victoria Meer. Hier staat de auto voor jullie klaar. Nuacas haalt jullie op en rijdt met jullie mee naar Sengerema de thuishaven van NUACAS. In Sengerema is er tijd om tot rust te komen en de omgeving te leren kennen.

Dag 3 het dorp Sengerema

Je verblijft in de B&B van Nuacas met overdag de gezelligheid van het dorp en de markt. En avonds wellicht een borreltje bij het vuur. Er zijn activiteiten genoeg om bijvoorbeeld de Sukuma te leren kennen.

Dag 4:

Na een goede voorbereiding en een goed ontbijt is het tijd om naar Chato te rijden.

Je rijdt langs de mooie heuvels en over de terracotta rode grond van Geita. In Geita is ook 1 van de grootste mijnen van Afrika en daarom is het er een drukte van belang. Rustig rijden dus. Go with the flow . Eventueel een “chipsi mayai met een kop thee” en dan rustig het dorp weer uit richting Katoro en verder.

In Chato  verblijven in een mooi en goed hotel aan het Victoria meer: een prachtige plek aan het strand met een sundowner.

Dag 5:

Vanaf Chato rijden jullie naar de ingang van het Burigi National Park. Het nationale park Burigi-Chato is één van de nieuwste nationale parken van Tanzania. Het werd opgericht in juli 2019, maar kent haar oorsprong in de jaren 70 toen het de status van nationaal wildreservaat kreeg. Het is werkelijk een verborgen parel onder de wild parken. Dit nieuwe park is nog onbekend bij het grote toerisme. Daardoor is het wild nog niet gewend aan het verkeer en moet men meer moeite doen om dieren te spotten. Maar het is zeker mogelijk ook hier de big 4 te zien. (de neushoorn is in Tanzania erg schaars en komt hier niet voor).

Het Nationaal Park ligt dicht bij de grens van het Victoriameer, aan de grens van Rwanda en wordt omringd door de wonderbaarlijke wateren van de Kagera-rivier en het Burigi-meer.

Een van de bijzondere kenmerken van het wilde leven in dit park is dat hier een van de grootste antilopen ter wereld, de statige Kaapse eland, te vinden is. En prachtig zijn ook de typische graslanden van de Afrikaanse savanne. Dit Nationale Park ligt te midden van de schilderachtige schoonheid van de meren en de rivieroevers, wat een genot is voor de ogen van elke toerist.

Het heeft een brede collectie wilde dieren, waaronder olifanten, buffels, antilopen, leeuwen, luipaarden, zebra's en giraffen. Maar ook veel soorten zeldzame vogelsoorten zijn er te vinden.

Na een dag safari in het park verblijven jullie in de Banda’s van Tanapa  ( Tanzania National Park Authority) aan het Burigi meer. Ook is het mogelijk om op het meer een bootsafari te doen.

Dag 6:

Een safaridag waar je nogmaals optimaal kan genieten van wat Burigi NP jullie te bieden heeft. Aan het eind van de dag rijden jullie terug naar Chato, waar jullie verblijven aan het Victoria meer.

Dag 7:

Dit is een reisdag. De afstand die je vandaag aflegt is best lang. Dus vroeg vertrekken. Maar het is een prachtige tocht die je van het Victoria meer naar het Tangayika meer brengt.

In Kigoma verblijf je in een hotel aan het meer. In dit meer kun je veilig en heerlijk zwemmen omdat hier geen neushoorns en krokodillen zijn.

Dag 8:

Vlakbij Kigoma in het plaatsje Ujiji is het Livingstone Museum. Zeker de moeite van het bezoeken waard. Verder is het lekker om de stad te bezoeken, maar vooral ook te genieten van het meer. Er is de mogelijkheid om te snorkelen of om te kanoën.

Dag 9:

Deze dag vertrek je vroeg met de boot naar Gombe Stream park. In dit park ga je met een gids op zoek naar de Chimpansees. Dit park is bekend van het onderzoek door Jane Goodall. Je kunt het onderzoeksinstituut ook bezoeken.

Na de wandelsafari gaan jullie met de boot terug naar Kigoma voor nog een heerlijk nachtje aan het strand.

Dag 10:

Dit is weer een reisdag. Vanuit Kigoma gaan jullie richting het zuiden naar Sitelike. Het is een geweldige route met mooie uitzichtspunten. Onderweg kom je ook langs een waterval, die als je dat wilt kunt bezoeken. De nacht verblijven jullie aan de rivier met uitzicht op de nijlpaarden.

Dag 11:

Samen met de gids en een safariauto brengen jullie een bezoek aan Katavi NP. Een onbekend park die alleen in de droge tijd toegankelijk is.

Jullie verblijven weer bij de nijlpaarden die 's nachts stilletjes tussen de gastenverblijven doorlopen, op zoek naar gras. Kortom, een prachtige plek vlak langs de grote rivier

Dag 12:

Dit is weer een reisdag. Door uitgestrekte bossen rijden jullie van Sitelike naar Tabora. Je komt hier in de loop van de middag aan. Er is dan nog tijd om ook hier het Livingstone museum te bezoeken.

In Tabora verblijven jullie in een koloniaal gebouw die gebouwd is voor de keizer van Duitsland. Het is ook het hotel waar jullie overnachten. 'S middags koel onder oude grote bomen en savonds lekker genieten van het eten en drinken.

Dag 13:

De laatste reisdag. Vanuit Tabora rijden jullie terug naar Mwanza. Een gevarieerde rit die je terug brengt bij de rotsen van Mwanza en de Bismarck Rock.

Je verblijft in Mwanza in een goed hotel bij het Victoria Meer. De huurauto wordt bij het hotel opgehaald.

Dag 14:

Dit is een dag om nog even te  ontspannen in Mwanza. Of om de stad te verkennen. Aan het eind van de dag worden jullie in het hotel opgehaald voor een sunset boattrip over het Victoria meer.

Dag 15:

Het einde is nu echt aangekomen. Vanaf Mwanza vliegen jullie terug naar Dar es Salaam om vervolgens daar de nachtvlucht terug naar Nederland te nemen.

 

REISVOORBEREIDING

Verdiep je wat in de geschiedenis van Tanzania. Al was het maar een Wikipedia pagina. Tanzania bestaat nog niet zo lang maar de mensen die er wonen (bantu) al heel veel langer. En ken je iets van de geschiedenis dat leert ook iets over bijvoorbeeld hun gedrag in het verkeer

We gaan er van uit dat je wel eens vaker naar Afrika bent gereisd en mogelijk vaker een selfdrive hebt gedaan. In ieder geval heb je je inschattingsvermogen, wat geduld en volwassenheid meegenomen op reis. En dat komt goed uit want je kunt niet alles weten en je mag je zeker ook laten verassen door de dingen die je tegen komt. We willen alleen maar zeggen: Reken op je eigen gezonde verstand en je komt het verst.

Globaal is er de algemene reisvoorbereiding zoals we die kennen voor iedere reis. Voor je op reis gaat zullen we deze puntsgewijs benoemen. En daarnaast is er de reisvoorbereiding voor als je een SELDRIVE IN TANZANIA  gaat doen. We houden tijdens de voorbereidingen contact met jullie zodat je alle infomatie goed tot je kan nemen.

Prijsindicatie: € 1.960,- pp

Meer weten? Neem contact met ons op!

 

Onze reizen

12-daagse budgetreis Tanzania

12 dagen Tanzania voor een aantrekkelijke prijs

Tailor made - stel je reis samen

Bij Nuacas kun je je reis in Tanzania zelf samenstellen.

Cultuur-natuur-zon en zee

Cultuur-natuur-zon en zee: de mogelijkheden in Tanzania

Combinatiereis

Combineer jou reis naar Tanzania met vrijwilligerswerk of een workshop ...

Self-drive West Tanzania

Geniet zorgeloos van het rijden door het mooie Tanzania!

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief