Choose language
nl us

FAQ

Veel gestelde vragen

Bij je reisvoorbereiding zul je een aantal vragen hebben. Veel informatie is ook terug te vinden op diverse sites. Wij beperken ons daarom tot het geven van de meest noodzakelijke informatie zoals een visum, vaccinaties en geldzaken. We geven een aantal handige links en apps die je kunt gebruiken. Daarnaast heb je je eigen verantwoordelijkheid, kennis, vaardigheden en voorkeuren.

Als je specifieke vragen hebt kun je ons altijd even mailen/appen want wij doen er alles aan om je een leuke tijd in Tanzania te bezorgen.

Nuacas is klein en blijft klein. Dat houdt ons levendig en flexibel om een avontuurlijke en persoonlijke reis voor jou samen te stellen.

Heb ik een visum nodig?

Je kunt een visum kopen in Tanzania bij aankomst op het vliegveld. Het visum moet cash betaald worden in Amerikaanse dollars en de kosten zijn $50. Zorg er wel even voor dat je geen dollarbiljetten ouder dan tien jaar meeneemt. Je kunt ook alvast een e-visum in Nederland aanvragen..

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik treffen?

Hiervoor ga je eerst naar de onderstaande website en vervolgens maak je een afspraak bij de GGD. Er volgt een gesprek over eventuele vaccinaties. Malaria profylaxe behoort hier ook besproken te worden. De GGD verschaft prima informatie en is ook op de hoogte van de actuele situatie in Tanzania. https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/tanzania

Pleisters etc.

Het is aan te raden een klein “reis apotheekje” mee te nemen; waarschijnlijk niet nodig want veel van wat genoemd wordt op de site is tegenwoordig ook lokaal aanwezig.

https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/uw-apotheker-geeft-antwoord/medicijnen-op-reis

Wat moet ik regelen betreft geldzaken?

Geef op de site van je eigen bank aan dat je in het buitenland kan geld opnemen voordat je vertrekt. En in Tanzania kun je ATM gebruiken.

Het is wel goed je te realiseren dat het verschil tussen onze Euro en de Tanzaniaanse Shilling enorm is. Veel gewone mensen werken hier voor 10.000 TSh per dag (loon) dat is ongeveer €4,-. 

Verder kun je onderstaande goed werkende apps gebruiken:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smartwho.SmartCurrencyConverter&hl=en

https://www.afrika.nl/tanzania/reisgids/handige-reisapps-tanzania/

Na je internationale vlucht via Dar es Salaam of Nairobi naar Mwanza wordt je door Nuacas van het vliegveld gehaald om naar Sengerema te gaan.

Contact opnemen

Adres:
Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)

Telefoon:
+ 255 768 637 762 (TZ)
+ 31 623 747 767 (NL)

travel@nuacas.com

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief