De eerste keer gaan we op bezoek bij Regina Deus Malalu een goede vriendin. Met haar zijn we een B&B, Regina's house gestart. Want bij Regina op bezoek gaan is als bij ons zelf op bezoek gaan. Onze B&B staat namelijk naast haar huis op het zelfde stuk grond.
Choose language
nl us

Op bezoek bij...

Op bezoek bij ...

In ons blog 'Op bezoek bij ...' willen we aandacht besteden aan de mensen die we hebben leren kennen in Tanzania. De mensen die een gezicht geven aan het land. Want Tanzia is het land die we met onze reisorganisatie bezoeken. Op deze manier krijg je een mooi beeld hoe mensen daar leven. Want ons motto is: reizen met NUACAS is als het op bezoek gaan bij een goede kennis. Zo leer je de mensen alvast een beetje kennen.

Op bezoek bij Regina

De eerste keer gaan we op bezoek bij Regina Deus Malalu een goede vriendin. Met haar zijn we een B&B, Regina's house gestart. Want bij Regina op bezoek gaan is als bij ons zelf op bezoek gaan. Onze B&B staat namelijk naast haar huis op het zelfde stuk grond.

Vandaag heeft ze weer een vol programma hoewel ze eigenlijk nooit de indruk geeft dat ze het druk heeft. Alle bezigheden gaan in een rustig tempo terwijl opgeteld op het einde van de dag heel wat dingen zijn gedaan. We treffen haar vanochtend onder de mango boom net buiten de poort van de nieuwe binnenplaats. Ze doet de was met om haar heen wasmanden en emmers in vele kleuren. Zelf heeft ze een gele kanga aan en een dunne sjaal met goud glittertjes over haar hoofd rond gevouwen. Het is toch frappant hoe vrouwen dit zo natuurlijk mooi kunnen dragen. Het wassen gebeurt met de hand. Half uitgeslapen loop ik met een kop koffie naar haar toe ga op boomstronk bij haar in de buurt zitten. “Habari za asubuhi” zegt ze vriendelijk. “Goedemorgen”, of eigenlijk zegt ze letterlijk : “hoe is de morgen voor je?”

Nou de morgen is lekker. Heerlijke temperatuur met een zonnetje die door bomen boven ons schijnt. Regina gaat na het ophangen van de was naar de markt me vraagt me of ze wat kokosnoten kan meebrengen. Dat is prima. Het valt me op dat tijdens mijn koffie er al drie vrouwen langs haar pad zijn gelopen die allemaal even een praatje met Regina maken. Ytje en ik weten dat Regina heel veel mensen kent in het dorp en een sociaal persoon is. Haar oudere zus zie ik het erf aanvegen en Kirie is iets aan het vijzelen. De eigen kinderen van Regina zijn de deur al uit. Vorige week kwam haar oudste zoon nog langs. Hij bracht een zak rijst, bak bananen en een paar kippen mee in zijn kofferbak. Regina was daar super blij mee natuurlijk. Onze gedeelde hond en poes ( Faru en Paka ) doen het ook heel goed. Regina staat op, wrijft een keer over haar rechter knie en veegt met haar elleboog wat zweetdruppels weg. Kirie bied haar een glas thee met citroengras aan.  Dat citroengras heeft Regina overal langs ons huis geplant waardoor Kirie er nu iedere ochtend wat van kan gebruiken voor de thee. Ze geeft ook een thermoskan thee aan Ytje. Even later zie ik Kirie onverwacht een sprintje trekken naar de veldjes achter ons huis. Ze jaagt een paar geiten uit het mais die los waren geraakt. Hoe ze dit zo snel wist is mij een raadsel. Misschien waarschuwde ergens op afstand iemand Regina. Er gebeuren hier toch ook veel dingen die, mede door de taal barrière, een mysterie voor ons zijn. Het is al weer 10.00 uur als een man langskomt die enorme zakken met houtskool verkoopt. Regina hoeft het niet te kopen want ze kookt sinds een maand op gas. En dat is toch een hele verandering in Regina’s house.

 

 

Recente artikelen

Goed nieuws; uitbreiding op komst!!

Van onze B&B wel te verstaan. We zijn aan het…

Op bezoek bij...

De eerste keer gaan we op bezoek bij Regina Deus…

Met Nuacas op avontuur

Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen wat…

Blogartikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief