Choose language
nl us

Met Nuacas op avontuur

Wat is vakantie voor jou?

Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen wat anders. De één geeft de voorkeur aan een zwembad
en een goed boek, een ander loopt de pelgrimsroute naar Compostella. Het is dus een uniek gevoel
die voor iedereen anders is.

Hoe vindt je dan tussen al het aanbod wat jou leukste reis wordt. En hoe maak je dan van jou reisbureau de leukste organisatie die mensen willen. Moeilijk dus. Een worsteling waar ik nu al een tijdje tegenaan loop. Dus heb ik bedacht het dicht bij mezelf te houden. Wat maakt voor mij vakantie, wat is mijn ultieme vakantiegevoel?

Een kijkje in het leven van andere mensen

De leukste vakanties die ik heb meegemaakt hebben te maken met de mensen die ik onderweg heb
ontmoet in de verschillende landen die ik heb bezocht. Van de mensen in het land zelf als ook andere toeristen tot mensen die ervoor hebben gekozen elders te gaan wonen. Maar vooral die keren dat ik een inkijkje kreeg in het leven van mensen in een ander land, maakte voor mij de reis waardevoller.

Hoe leef je je leven buiten het veilige en bekende Nederland? Hoe doen mensen hun boodschappen als er geen supermarkt om de hoek is? Wat doe je als er geen tv is en geen elektriciteit? Die ervaringen maken mijn reizen altijd bijzonder. Natuurlijk sla ik een highlight niet over. Dat mooie uitzichtpunt, het natuurwonder of dat bijzondere gebouw, wil ik zeker niet missen. Maar de highlights worden zoveel mooier als er mensen
zijn die ik onderweg heb mogen ontmoeten en die mij hebben meegenomen in hun leven
. Daarom heb ik voor dit jaar bedacht om die elementen van mijn reizen verder te ontwikkelen.

Een roadtrip van Windhoek, Namibië naar Sengerema, Tanzania

Samen met mijn man Harold wil ik dit jaar een roadtrip gaan maken van Windhoek, Namibië naar Sengerema, Tanzania. Waarom deze twee plaatsen? Ten eerste omdat mijn broer in Windhoek woont en ik hem graag weer een keer wil bezoeken. Ten tweede omdat wij een huis hebben gebouwd in Sengerema en daar veel vrienden hebben wonen. Deze twee plekken verbinden per auto hebben we al eens gedaan in 2010. In dat jaar stopte ons werk in Sengerema en zijn we met onze auto naar mijn broer gereden om daar terug te keren naar Nederland. De route ging toen via Mozambique en Zuid-Afrika.

Maar deze keer willen we het anders doen. Deze keer willen we via Zambia reizen, dus een kortere route. En daarnaast zouden we het erg leuk vinden om niet de hele tijd in hotels te verblijven. Het zou zo leuk zijn om onderweg mensen te bezoeken die op deze route wonen en het leuk vinden om ons te ontvangen. Op die manier kunnen we de twee dingen die voor mij het ultieme vakantiegevoel maken kunnen verbinden. Dus op bezoek bij mensen die hun bestaan in een ver buitenland hebben opgebouwd. Daarnaast onderweg highlights bezoeken zoals de Victoria Falls en Katavi National Park.

Wil je mee op avontuur?

Door de uitbraak van de Corona pandemie zijn plannen voor dit avontuur nog alleen maar dromen. Maar zeker is dat als het weer mogelijk is om te reizen we deze reis zo snel mogelijk willen vormgeven. De totale duur van de reis schatten we op drie weken. De route is ongeveer 4500 km. Mocht je zin hebben om dit avontuur samen met ons te ondernemen of een deel van de reis mee te doen, neem dan contact met ons op. Wij zijn flexibel en zouden het leuk vinden deze reis met meer mensen te delen. Gezamenlijk kunnen we de reis definitief maken.  Zo kun jij een uniek Afrikaans avontuur beleven en laat je het organiseren ervan over aan ons.

Recente artikelen

Goed nieuws; uitbreiding op komst!!

Van onze B&B wel te verstaan. We zijn aan het…

Op bezoek bij...

De eerste keer gaan we op bezoek bij Regina Deus…

Met Nuacas op avontuur

Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen wat…

Blogartikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief